Dark Light

Argint coloidal – Istoric Leave a comment

Virtuţile terapeutice şi dezinfectante ale Argintului erau cunoscute încă din antichitate, el fiind foarte apreciat în India, Egiptul antic şi Babilon. La rândul său, celebrul medic şi alchimist Paracelsus îl utiliza ca ingredient secret în remediile contra infecţiilor.

Este cunoscut faptul că în Evul Mediu Europa a fost devastată de epidemii. Acestea au afectat mai ales oamenii care trăiau în mediul rural şi orăşenii sărăci. Nobilii şi aristocraţii au rămas neatinşi şi chiar s-a crezut că nobilimea beneficia de o protecţie specială. În realitate Argintul a fost cel care i-a ferit, datorânduse faptului că apa şi vinul aristocraţilor erau păstrate în vase de argint. De asemenea ei foloseau farfurii, tacâmuri şi pahare de argint.

Până în secolul trecut Argintul a fost utilizat cu succes ca antibiotic cu mult înainte de penicilină.

În zilele noastre, proprietăţile dezinfectate ale Argintului sunt utilizate în felurite domenii: filtre de Argint pot fi găsite în sursele de apă ale avioanelor şi navetelor spaţiale pentru a garanta o apă fără germeni. Pe staţia spaţială Mir, Argintul este folosit pentru a steriliza apa reciclată. Argintul e utilizat şi pentru a înlocui clorul din piscinele de înot, deoarece are o acţiune germicidă mai puternică decât acesta şi nu are mirosul şi celelalte efecte neplăcute ale clorului (de exemplu înroşirea şi usturimea ochilor).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.