Dark Light

Argintul nanocoloidal ionic și de ce este necesar să îl aveți? 5

Argintul nanocoloidal ionic și de ce este necesar să îl aveți?

Dr. Zafirah Muhammad Ph.d.

Sănătate și bunăstare alternativă

 

Introducerea argintului coloidal în medicină

În aceste vremuri critice, este important să rămâneți cât mai sănătoși și să vă mențineți sistemul imunitar la performanțe maxime.

Sistemul imunitar uman este esențial pentru supraviețuirea noastră într-o lume plină de microbi potențial periculoși, iar afectarea gravă chiar și a unei singure ramuri a acestui sistem vă poate predispune la infecții grave, chiar și la infecții care vă pot pune viața în pericol.

Boala este un lucru îngrozitor și un mare nimicitor. Permanent caută o șansă de a invada o gazdă – corpul tău. Consumul dietei standard, care este foarte acidă și încărcată cu alimente procesate, vă face trupul vulnerabil la boli și infecții cronice

Un produs la care mă gândesc și care se află în Top 10 al listei mele și care rămâne în dulapul meu de medicamente este argintul coloidal – specific argintul nanocoloidal cu un aport ridicat de ioni de argint încărcaţi cu sarcină electrică pozitivă – pentru o mai mare eficacitate imună.

Argintul ca metodă terapeutică nu este ceva nou, ci există încă din anul 4000 î.Hr. Argintul era folosit ca recipiente pentru lichide şi soluții.

Coloizii electrici de argint au devenit pilonul principal al terapiei antimicrobiene în prima parte a secolului XX până la introducerea antibioticelor la începutul anilor 1940. Proteinele ușoare de argint au fost, de asemenea, administrate topic (prin soluție, unguent sau prin aplicarea directă a coloizilor sau foliilor), oral și prin injectare.

Cum este utilizat argintul coloidal în medicină

Cunoscut în general ca având efecte antimicrobiene, argintul coloidal este considerat un antibiotic. Acesta este unul dintre cele mai notabile beneficii ale argintului coloidal, deoarece este asociat cu o serie de utilizări, cum ar fi:

 • Purificarea apei
 • Pansamente pentru răni
 • Proteze osoase
 • Catetere
 • Chirurgie ortopedică reconstructivă
 • Dispozitive cardiace
 • Aparate chirurgicale

 

Beneficii pentru sănătate

Herbaliștii și naturopații au folosit suplimente de argint coloidal pentru diverse probleme de sănătate:

-Pentru conjunctivita oculară, cauzată de inflamarea conjunctivei, un strat subțire de țesut de pe suprafața interioară a pleoapelor care acoperă partea albă a ochiului. Se crede că argintul coloidal ionic acționează ca un antibiotic natural pentru a ajuta la ameliorarea acestei afecțiuni. Acesta poate fi administrat pe cale orală sau aplicat local.

-Activitatea antibacteriană a antibioticelor, cum ar fi penicilina G, amoxicilina, eritromicina, clindamicina și vancomicina, poate fi potențată atunci când sunt utilizate împreună cu argint coloidal ionic.

-Eczema – Această afecțiune pe termen lung vă provoacă mâncărimi și uscăciune a pielii. Includerea argintului coloidal ionic în rutina zilnică de îngrijire a pielii poate stimula sănătatea naturală a acesteia, ajutând la reînnoirea și calmarea ei.

-Infecții ale urechilor – Sulfadiazina de argint (SSD) este o formulă sigură împotriva infecțiilor otice (referitoare la urechi) cauzate de bacterii, ciuperci și virusuri. Un studiu in vitro a constatat că această cremă topică combinată cu chinolone fluorurate, un antibiotic, poate ajuta la reducerea riscului de infecție a urechii și de rupere a timpanului la animale.

-Infecție sinusală – Atunci când este utilizată ca spray nazal, o soluție de argint coloidal poate ajunge în mod eficient la pasajele nazale și la sinusuri pentru a ajuta la ameliorarea infecțiilor sinusale și a durerilor de gât.

Astăzi, pe măsură ce tot mai mulți oameni adoptă metode naturale pentru a-și menține sănătatea și bunăstarea, argintul coloidal are parte de o revenire în popularitate.

 

Întrebări și răspunsuri frecvente despre suplimentele de argint coloidal:

Suplimentele de argint cu un PPM mai mare sunt întotdeauna mai eficiente decât produsele cu un PPM mai mic?

Nu. Ceea ce face ca un produs cu argint să fie mai eficient decât altul nu este PPM-ul său, ci mai degrabă dimensiunea particulelor, încărcătura particulelor (sarcina pozitivă a ionilor de argint – deci cu cât mai mulţi ioni de argint cu atât mai bine) și puritatea acestora (metalul trebuie să aibă puritate 99,99%). Cu cât particula este mai mică, cu atât devine mai biodisponibilă și cu atât mai mare este aria de acțiune în organism.

Ar trebui ca un supliment de argint de înaltă calitate să aibă o anumită culoare sau ar trebui să aibă un aspect clar?

Coloizii de argint pur ar trebui să fie clari până la o nuanță palidă. Culoarea mai închisă este o indicație a unuia sau mai multora dintre următoarele: Particule mari care reflectă lumina, compuși (sare sau proteine), oxidare sau alte impurități. Un produs cu argint pur este limpede, indicând o dispersie completă a particulelor ultrafine, nanocoloidale, în cea mai pură formă de apă.

 

Argintul va dăuna bacteriilor și florei prietenoase din corpul meu?

Administrat pe cale orală conform instrucțiunilor, argintul se va absorbi foarte repede în tractul gastrointestinal superior, lăsând foarte puțin sau deloc să interacționeze cu bacteriile benefice din intestinul subțire și gros. Datorită naturii bacteriilor prietenoase din organism, este aproape imposibil ca argintul să afecteze în mod negativ aceste microorganisme foarte necesare. Spre deosebire de un antibiotic clasic, care distruge orice formă de bacterie din trup, chiar şi cea prietenoasă, lăsând apoi trupul vulnerabil la feluriţi fungi (spre exemplu Candida Albicans) argintul coloidal nu distruge flora intestinală deoarece modul de acţiune este diferit.

 

 Administrarea de argint îmi va face pielea albastră?

Este adevărat că compușii de argint (săruri și proteine) care se deghizează în argint nanocoloidal (cu nanoparticule) pot provoca argyria (o decolorare cosmetică benignă albastră a pielii). Cu toate acestea, argintul pur – care este lipsit de impurități, proteine, săruri și alți compuși – nu prezintă niciun pericol pentru sănătate.

 

Resurse

 1. McCauley Bob, ND -The End of Infectious Disease (Sfârșitul bolilor infecțioase) Spartan Enterprises, 2013
 2. Hill WR, Pillsbury DM. Argyria-Farmacologia argintului. Baltimore. Williams & Wilkins, 1939.
 3. Laroo, Hans, -Journal of Physical Chemistry and Biophysics, Colloidal Nano Silver-Its Production Method, Properties, Standards and its Bio-efficacy as an Inorganic Antibiotic 2013
 4. A. Fazeli, și M.R. Fazeli, S.V. Hosseini, S. Kheybari N.Samadi, DARU Journal of Pharmaceutical Sciences. 2010; 18(3): 168-172
 5. Shahverdi AR1, Fakhimi A, Shahverdi HR, Minaian S. Synthesis and effect of silver nanoparticles on the antibacterial activity of different antibiotics against Staphylococcus aureus and Escherichia coli. Nanomedicină. 2007 Jun;3(2):168-71. Epub 2007 Apr 30.
 6. Mercola, “Ce este argintul coloidal? Mercola take control of your health–Blog 5/30/19
 7. Tien DC, et al. Colloidal silver fabrication using the spark discharge system and its antimicrobial effect on Staphylococcus aureus. Med ENG Phys. 2007 Dec 7
 8. Goetz A, Tracy RL, Harris FS. Efectul oligodinamic al argintului. În: Oligoidice: Addicks L (ed.) Silver in Industry. New York Reinhold, 1940, 402-3

5 Comments

 1. Bună seara!
  Vă rog frumos să mă ajutați cu o schemă de tratament pentru deparazitare, pentru o fetiță de 5 ani (17 kg)
  Ce concentrație sa aibe argintul coloidal, câți ml, de câte ori pe zi și pe ce perioada. Menționez ca în paralel ia și tratament antideparazitar naturist, insa vreau sa adaug și argint. Mulțumesc frumos!

  1. Buna ziua, sunt necesare si informatii suplimentare si pentru aceasta cel mai bine ne sunati la numarul pentru consiliere telefonica 0770330777. Multumim pentru intelegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.