Dark Light

Argintul coloidal, nanoparticulele, ionii de argint şi VlRUSURlLE 86

Este deja cunoscut la nivel mondial că nanoparticulele de argint (AgNPs) sunt cel mai utilizat şi răspândit material nanotehnologic. Soluţiile cu argint coloidal pot conţine mai multe tipuri de material, în ceea ce priveşte argintul, deoarece noţiunea de “coloidal” nu face decât să definească tipul de soluţie (un coloid) şi nu conţinutul său.

Argint coloidal vs. argint coloidal cu nanoparticule de argint

Un coloid desemnează o substanţă a cărei răspândire este uniformă. Ceaţa este un coloid. Spuma este un coloid. Argintul coloidal ne spune doar faptul că în soluţie avem argint dispersat într-un solvent (apă, gel etc.) însă nu ne spune nimic despre cât de pură este apa, cât de pur este metalul sau substanţa din care provine argintul, care este durata de viaţă a dispersiei (peste cât timp apar depuneri), care este dimensiunea particulei, forma particulei, dacă mai conţine şi altceva, cum ar fi ioni de argint, ce fel de ioni (naturali sau chimici) sau alte substanţe.

De aceea argintul coloidal adeseori este blamat în media, pentru că nu ne spune mare lucru decât că în flacon avem argint aflat în suspensie. Putem todată să avem anumite săruri periculoase care se prind în ţesut şi se cumulează, putem să avem particule mari, care nu au cine ştie ce efect terapeutic iar dacă sunt prea mari se pot cumula de asemeni SAU putem să avem nano particule de argint, de o înaltă calitate, sau să avem ioni pozitivi naturali de argint, fără niciun compus chimic, într-o apă distilată şi deionizată.

Diferenţa este colosală. De aceea majoritatea studiilor academice sunt strict pe nanoparticule de argint sau ioni de argint (obţinuţi pe cale naturală) şi nu pe argint coloidal. Cele mai accesibile sunt pe Google Scholar (scholar.google.com). Este suficient să căutaţi “silver nanoparticles” şi veţi vedea peste 1.7M (un milion şapte sute de mii) de lucrări de referinţă. Apropos celor care spun că… nu există studii suficiente…

Tocmai de aceea cumpărătorul soluţiilor coloidale ar trebui să ştie toate acestea. Cunoaşterea înseamnă putere. Şi astfel să devină un consumator conştient, imunizat la “texte” online care ori bagă toate tipurile de produse în aceeaşi oală, ori ridică în slăvi unele produse care, luate la bani mărunţi, pe etichetele acelor produse nu scrie decât apă şi argint. Nimic despre nanoparticule, nimic despre analize cu privire la dimensiunea particulei. Nu cred că există producător de argint coloidal care să nu îşi fi măsurat vreodată particulele. Mai ales că aceste analize nu costă o avere. În continuare, nu cred că există producător care, dacă rezultatul analizelor este excepţional (ceea ce ar face o diferenţă netă pe piaţă) nu ar publica rezultatul acelor analize pe eticheta produsului şi “dovada” în pliantele care însoţesc produsele sale de o înaltă calitate.

Ei bine, cu excepţia noastră, a produselor coloidale comercializate sub brandul PURE LIFE®, niciunul dintre competitorii noştri români nu publică aceste informaţii pe etichetele produselor lor. În schimb unii scriu pe net, că ar avea.. dimensiuni ale particulelor foarte mici, alţii chiar mai mici decât le avem noi (2nm la mediană). Diferenţa este esenţială: a scrie pe eticheta produsului înseamnă că la dosarul de notificare aceste informaţii trebuie să fie susţinute de analize. A scrie că ai apă structurată tot aşa: trebuie să demonstrezi prin analize că apa şi-a modificat anumite proprietăţi de permeabilitate datorită procesului de structurare. A scrie că ai ioni pozitivi de argint naturali în soluţie (şi nu citrat sau alţi ioni chimici) de asemeni. Cum produci aşa ceva, ioni pozitivi naturali de argint (Ag+)? Este o întrebare curioasă chiar şi în ochii unui Dr.Ing CSI (doctor inginer cercetător ştiinţific gradul I) diferenţa constând în faptul că acesta din urmă şi înţelege dar şi apreciază valoarea unui astfel de produs.

Puţină istorie românească

Pe piaţa românească sunt mai mulţi producători de soluţii coloidale de ani de zile. Atunci când noi, prin firma Agnes Itara srl, am “spart gheaţa” notificărilor coloidale în anul 2009, fiind astfel primul producător român de nanomateriale, am introdus totodată pe piaţă şi elemente ce caracterizează produsul (fără de care nici nu am fi reuşit să îl notificăm pentru uz intern) cum ar fi:

1) conceptul de ppm – cantitatea de argint din soluţie;
2) conceptul de dimensiune a particulei şi importanţa sa;
3) conceptul ionilor pozitivi naturali de argint şi importanţa lor;
4) importanţa formei particulei;
5) importanţa structurării apei distilate în procesul nanotehnologic.

Comercianţii anteriori, care vindeau produse importate, nu precizau niciunul din aceste criterii doar că soluţia este argint coloidal şi atât. Nu ne jenăm să precizăm că un astfel de comerciant avea în soluţie doar apă distilată şi extract de sâmburi de grepfrut. Niciun pic de argint!

Dintre toate aceste criterii importante doar conceptul de ppm a fost folosit ulterior şi de concurenţii de pe piaţă. Deşi noi oferim de 10 ani clienţilor informaţii cu privire la toate cele 5 puncte care caracterizează o soluţie coloidală, nu am văzut nicio analiză a vreunui concurent măcar despre dimensiunea particulei, să spună clientului informaţia esenţială dacă produsul este argint coloidal sau argint coloidal cu nanoparticule.

Ce este o nanoparticulă?

Orice particulă cu dimensiunea mai mică de 100nm se numeşte nanoparticulă, prin convenţia unanim acceptată de forurile nanotehnologice. Deşi, din punct de vedere al măsurătorilor fizice, o particulă de 900 nm este mai mică decât o particulă de un micron (1000nanometri), s-a constatat în urma studiilor amănunţite cu privire la nanotehnologie că proprietăţile nano ale materialelor îşi exercită acţiunea specifică doar sub 100nanometri.
Dat fiind acest fapt, orice produs coloidal cu particule mai mari de 100nm nu este considerat argint coloidal cu nanoparticule ci doar argint coloidal.

Un exemplu grăitor este site-ul CSID care publică un articol despre argint coloidal şi un alt articol despre argintul coloidal cu nanoparticule. Diferenţa radicală dintre cele două articole, pe acelaşi site medical, este cât se poate poate de clară:

A) articolul despre argintul coloidal: Suplimente cu argint coloidal: eficiente sau nu? – CSID

B) articolul despre argintul coloidal cu nanoparticule de argint: Beneficiile argintului coloidal din nanoparticule de argint – CSID

De ce dimensiunea nanoparticulei este atât de importantă?

Nu vă lăsaţi păcăliţi de concentraţii mari! A evalua un produs doar în funcţie de concentraţie, cantitate şi preţ, fără a lua în calcul dimensiunea particulei (cea scrisă pe eticheta produsului, nu doar pe net), este ca şi cum ai cumpăra un TV plat (ecran cu cristale lichide) în funcţie de diagonală şi preţ neglijând rezoluţia! Tot aşa cum un televizor HD cu diagonala de 126m, la preţ de 1000lei nu este o afacere mai bună decât un televizon cu diagonala de 126cm 4K la preţ de 1200!

De ce scriem abia acum acest articol?

De regulă argintul coloidal se comercializează pentru funcţia sa de imunomodulator şi proprietăţile sale bactericide. Din punct de vedere ştiinţific şi argintul coloidal cu particule de 200nm are acest rol, chiar dacă de cel puţin 100 ori mai puţin eficient decât un argint coloidal cu nanoparticula de 2nm (aceeaşi concentraţie ambele).

Însă când vine vorba de acţiunea complet antimicrobiană bactericidă, virucidă şi fungicidă  lucrurile stau cu totul altfel: doar nanoparticulele mai mici de 10 nanometri au acţiune complet antimicrobiană.

În această direcţie există numeroase studii, cel mai elocvent fiind al echipei de cercetători Gaikwad, et al. 2013 care a folosit cinci tipuri de argint coloidal obţinute prin metode diferite. Trei dintre ele au şi nanoparticule sub 10nm cuprinse între 4-13nm, 5-23nm şi 7-20nm. Dintre toate cele cinci tipuri de argint coloidal, categoria 4-13nm şi 5-23nm au avut o acţiune antimicrobiană eficientă. Categoria 7-20nm a avut o acţiune antimicrobiană slabă iar celelalte două categorii de nanoparticule, care aveau nanoparticule mai mari de 10nm nu au avut o acţiune antimicrobiană sesizabilă.

Găsiţi informaţii deosebite despre acţiunea nanoparticulelor de argint de inhibare a replicării microbiene aici https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3826769/ iar cele semnalate de noi în secţiunea “Conclusion”, al doilea paragraf.

În calitate de “spărgători de gheaţă” pe piaţa coloizilor din România ne asumăm rolul de a informa corect atât consumatorii de soluţii coloidale cât şi retailerii dar nu în ultimul rând producătorii ignoranţi care nu cunosc foarte multe despre ce înseamnă un coloid.

Ce trebuie făcut?

Dacă eşti simplu client atunci trebuie să verifici dacă pe eticheta produsului scrie la rubrica “ingrediente” informaţii despre dimensiunea particulelor. Cum precizam anterior, dimensiunea nanoparticulei este un criteriu de calitate esenţial. Atunci când un produs are dimensiunea nanoparticulei foarte mică credem că producătorul nu va ezita să treacă acest aspect pe etichetă. Însă, dacă din varii motive aceste informaţii există, sunt reale dar nu s-a considerat importanţa informării pe flaconul produsului cu privire la dimensiunea particulei, consumatorul ar fi bine să întrebe magazinul dacă ei au cerut aceste informaţii când au achiziţionat produsele. Dacă se cumpără online atunci este chiar şi mai simplu: sfătuim clienţii să ceară aceste analize pe mail! Dacă observaţi ulterior că aceste analize pot fi un fals atunci puteţi să întrebaţi producătorul unde a realizat aceste analize şi puteţi să verificaţi la acel terţ. Vă garantăm că niciun producător din România nu deţine în dotare aparatură proprie de măsurare a particulei coloidale. Deci să nu cumva să credeţi dacă veţi auzi aşa ceva.

De ce vă informăm?

Având în vedere că în această perioadă se caută în primul rând o acţiune total antimicrobiană, a vă baza pe unele produse care nu vor avea ulterior efect ne afectează şi pe noi indirect: acel client poate să spună “am luat argint coloidal când am avut gripă şi nu a avut niciun efect!”. Acel client nu va mai lua niciodată o soluţie cu argint coloidal, indiferent că i se explică faptul că de data aceasta este vorba de nanoparticule foarte mici, sub 10nm. În plus, dincolo de faptul că ne afectează potenţialii clienţi de pe piaţă, viaţa şi sănătatea dumneavoastră are prioritate. Tocmai de aceea nu vă sfătuim să cumpăraţi doar produsul nostru ci vă dăm indici pentru a vă orienta pe piaţa coloidală în mod corespunzător. Atenţie, informaţii cu privire la dimensiunea nanoparticulei TREBUIE să fie trecute pe eticheta produsului. Doar aşa producătorul poate fi tras la răspundere de OPC şi ANPC. Dacă vi se spune telefonic sau citiţi pe site, anexat pozei cu produs, nu este suficient. Pe site se poate scrie ORICE şi din acest motiv înţelegem de ce unii clienţi cer să îi dirijăm către farmacii sau magazine tip plafar care comercializează produsele noastre.

Analiza TEM a produselor cu argint coloidal PURE LIFE:

Pentru a vedea imensa diferenţă, care nu se vede deloc cu ochiul liber şi nici nu poate fi măsurată altfel decât în laboratoare de specialitate (o analiză fiind sute de euro), vom posta unele poze TEM ale altor produse de pe piaţă pentru a vă edifica în ceea ce priveşte atitudinea de cumpărător conştient care nu se mulţumeşte doar să citească pe net cât de bune sunt unele soluţii ci chiar verifică dacă aceste informaţii sunt trecute şi pe etichetă. Doar aşa informaţia este validă pentru că altfel nu este supusă legii care protejează consumatorul.

Exemple de analize TEM ale altor produse cu argint coloidal de pe piaţa coloidală:

Soluţie cu argint coloidal transparentă

 

Argint coloidal cu concentraţie foarte mare (totodată şi particulele foarte mari!)

 

Soluţie cu argint coloidal transparentă

 

Argint coloidal stabilizat  (altfel aceste particule mari se depun)

 

Argint coloidal cu concentraţii… REALE! (chiar dacă sunt reale concentraţiile se observă proasta calitate datorită lipsei dispersiei uniforme)

 

Despre ionii de argint

Deşi pe piaţă ar mai fi produse care comercializează ioni de argint, PURE LIFE garantează, în urma analizelor efectuate, că este în continuare singurul brand care produce ioni pozitivi naturali de argint.

Nu este suficient ca soluţia să fie transparentă ca să aibe 40% ioni de argint. Argintul coloidal transparent se poate obţine şi la voltaj înalt. De altfel producătorii avizi după bani produc argint coloidal la tensiuni mari în timp scurt şi apoi diluează soluţia. Cu siguranţă aceasta nu va avea ioni pozitivi naturali de argint şi nici nanoparticule.

Înafară de soluţiile coloidale de culoare gălbuie sau maronie, soluţii obţinute prin procedee de bioreducere sau inafară de oxizii de argint (o soluţie aproape neagră la culoare) cam toată piaţa argintului coloidal este transparentă sau cu nuanţe spălăcite spre gri (coloizi cu particule mari).

La o analiză mai atentă, cei care spun că produc argint coloidal “şi” ionic defapt au listate produse ce conţin argint coloidal “sau” produse ce conţin ioni chimici (de regulă citraţi) şi care nu sunt recomandaţi uzului intern ci doar extern (gama NIVEA Protect cu ioni de argint foloseşte defapt citrat de argint).

Este o diferenţă netă între produsul argint coloidal ionic – care este defapt o hidrosoluţie cu nanoparticule de 2,5nm şi ioni pozitivi naturali de argint – şi argintul coloidal şi ionic – care desemnează mai mult o categorie în care se găsesc produse cu argint coloidal şi produse cu ioni chimici de argint. Sperăm că am lămurit şi acest aspect deoarece am fost întrebaţi adeseori care ar fi diferenţa.

În loc de concluzie

Toate produsele ale căror analize le-am ataşat mai sus sunt cu adevărat soluţii cu argint coloidal. ÎNSĂ niciuna dintre ele nu este o soluţie cu argint coloidal cu nanoparticule de argint. Sub 100nm. Darămite sub 10nm – pentru o acţiune complet antimicrobiană!

Echipa PURE LIFE®

Citiţi şi:

111 ani de progres în înţelegerea argintului coloidal

https://argintcoloidal-ionic.ro/2016/10/23/argentograma-a-aratat-ca-solutiile-coloidal-ionice-argentum-sunt-unice/

 

86 Comments

  1. Buna ziua, de curand am aflat de existenta argintului colloidal si de beneficiile acestuia. Am comandat online 2 sticle de argentum 77 si am inceput de vreo 5 zile sa beau dimineata câte 10 ml intr-un pahar de apa. De asemenea i-am dat si nepoatei mele 5 ml pt ca raceste fff des – in fiecare luna. Intrebarea mea este daca am administrat bine tratamentul? Mentionez ca nepoata mea are 13 ani. Si mai am o intrebare : de la ce varsta poate fi administrat si in ce cantitate la copii? Va multumesc anticipat, astept raspuns.

    Camelia Ispas
    1. Buna ziua, da, este foarte bine cum ati administrat fiicei dvs. Pentru informatii suplimentare puteti sa ne contactati la numarul de consiliere online 0770330777

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.