TEM1

Argintul coloidal, nanoparticulele, ionii de argint şi microbii 65

Este deja cunoscut la nivel mondial că nanoparticulele de argint (AgNPs) sunt cel mai utilizat şi răspândit material nanotehnologic. Soluţiile cu argint coloidal pot conţine mai multe tipuri de material, în ceea ce priveşte argintul, deoarece noţiunea de “coloidal” nu face decât să definească tipul de soluţie (un coloid) şi nu conţinutul său.

Argint coloidal vs. argint coloidal cu nanoparticule de argint

Un coloid desemnează o substanţă a cărei răspândire este uniformă. Ceaţa este un coloid. Spuma este un coloid. Argintul coloidal ne spune doar faptul că în soluţie avem argint dispersat într-un solvent (apă, gel etc.) însă nu ne spune nimic despre cât de pură este apa, cât de pur este metalul sau substanţa din care provine argintul, care este durata de viaţă a dispersiei (peste cât timp apar depuneri), care este dimensiunea particulei, forma particulei, dacă mai conţine şi altceva, cum ar fi ioni de argint, ce fel de ioni (naturali sau chimici) sau alte substanţe.

De aceea argintul coloidal adeseori este blamat în media, pentru că nu ne spune mare lucru decât că în flacon avem argint aflat în suspensie. Putem todată să avem anumite săruri periculoase care se prind în ţesut şi se cumulează, putem să avem particule mari, care nu au cine ştie ce efect terapeutic iar dacă sunt prea mari se pot cumula de asemeni SAU putem să avem nano particule de argint, de o înaltă calitate, sau să avem ioni pozitivi naturali de argint, fără niciun compus chimic, într-o apă distilată şi deionizată.

Diferenţa este colosală. De aceea majoritatea studiilor academice sunt strict pe nanoparticule de argint sau ioni de argint (obţinuţi pe cale naturală) şi nu pe argint coloidal. Cele mai accesibile sunt pe Google Scholar (scholar.google.com). Este suficient să căutaţi “silver nanoparticles” şi veţi vedea peste 1.7M (un milion şapte sute de mii) de lucrări de referinţă. Apropos celor care spun că… nu există studii suficiente…

SIL 2000

Tocmai de aceea cumpărătorul soluţiilor coloidale ar trebui să ştie toate acestea. Cunoaşterea înseamnă putere. Şi astfel să devină un consumator conştient, imunizat la “texte” online care ori bagă toate tipurile de produse în aceeaşi oală, ori ridică în slăvi unele produse care, luate la bani mărunţi, pe etichetele acelor produse nu scrie decât apă şi argint. Nimic despre nanoparticule, nimic despre analize cu privire la dimensiunea particulei. Nu cred că există producător de argint coloidal care să nu îşi fi măsurat vreodată particulele. Mai ales că aceste analize nu costă o avere. În continuare, nu cred că există producător care, dacă rezultatul analizelor este excepţional (ceea ce ar face o diferenţă netă pe piaţă) nu ar publica rezultatul acelor analize pe eticheta produsului şi “dovada” în pliantele care însoţesc produsele sale de o înaltă calitate.

ARGENTUM77ppm 120ml

Ei bine, cu excepţia noastră, a produselor coloidale comercializate sub brandul PURE LIFE®, niciunul dintre competitorii noştri români nu publică aceste informaţii pe etichetele produselor lor. În schimb unii scriu pe net, că ar avea.. dimensiuni ale particulelor foarte mici, alţii chiar mai mici decât le avem noi (2nm la mediană). Diferenţa este esenţială: a scrie pe eticheta produsului înseamnă că la dosarul de notificare aceste informaţii trebuie să fie susţinute de analize. A scrie că ai apă structurată tot aşa: trebuie să demonstrezi prin analize că apa şi-a modificat anumite proprietăţi de permeabilitate datorită procesului de structurare. A scrie că ai ioni pozitivi de argint naturali în soluţie (şi nu citrat sau alţi ioni chimici) de asemeni. Cum produci aşa ceva, ioni pozitivi naturali de argint (Ag+)? Este o întrebare curioasă chiar şi în ochii unui Dr.Ing CSI (doctor inginer cercetător ştiinţific gradul I) diferenţa constând în faptul că acesta din urmă şi înţelege dar şi apreciază valoarea unui astfel de produs.

Puţină istorie românească

Pe piaţa românească sunt mai mulţi producători de soluţii coloidale de ani de zile. Atunci când noi, prin firma Agnes Itara srl, am “spart gheaţa” notificărilor coloidale în anul 2009, fiind astfel primul producător român de nanomateriale, am introdus totodată pe piaţă şi elemente ce caracterizează produsul (fără de care nici nu am fi reuşit să îl notificăm pentru uz intern) cum ar fi:

1) conceptul de ppm – cantitatea de argint din soluţie;
2) conceptul de dimensiune a particulei şi importanţa sa;
3) conceptul ionilor pozitivi naturali de argint şi importanţa lor;
4) importanţa formei particulei;
5) importanţa structurării apei distilate în procesul nanotehnologic.

Comercianţii anteriori, care vindeau produse importate, nu precizau niciunul din aceste criterii doar că soluţia este argint coloidal şi atât. Nu ne jenăm să precizăm că un astfel de comerciant avea în soluţie doar apă distilată şi extract de sâmburi de grepfrut. Niciun pic de argint!

Dintre toate aceste criterii importante doar conceptul de ppm a fost folosit ulterior şi de concurenţii de pe piaţă. Deşi noi oferim de 10 ani clienţilor informaţii cu privire la toate cele 5 puncte care caracterizează o soluţie coloidală, nu am văzut nicio analiză a vreunui concurent măcar despre dimensiunea particulei, să spună clientului informaţia esenţială dacă produsul este argint coloidal sau argint coloidal cu nanoparticule.

Ce este o nanoparticulă?

Orice particulă cu dimensiunea mai mică de 100nm se numeşte nanoparticulă, prin convenţia unanim acceptată de forurile nanotehnologice. Deşi, din punct de vedere al măsurătorilor fizice, o particulă de 900 nm este mai mică decât o particulă de un micron (1000nanometri), s-a constatat în urma studiilor amănunţite cu privire la nanotehnologie că proprietăţile nano ale materialelor îşi exercită acţiunea specifică doar sub 100nanometri.
Dat fiind acest fapt, orice produs coloidal cu particule mai mari de 100nm nu este considerat argint coloidal cu nanoparticule ci doar argint coloidal.

Un exemplu grăitor este site-ul CSID care publică un articol despre argint coloidal şi un alt articol despre argintul coloidal cu nanoparticule. Diferenţa radicală dintre cele două articole, pe acelaşi site medical, este cât se poate poate de clară:

A) articolul despre argintul coloidal: Suplimente cu argint coloidal: eficiente sau nu? – CSID

B) articolul despre argintul coloidal cu nanoparticule de argint: Beneficiile argintului coloidal din nanoparticule de argint – CSID

De ce dimensiunea nanoparticulei este atât de importantă?

Nu vă lăsaţi păcăliţi de concentraţii mari! A evalua un produs doar în funcţie de concentraţie, cantitate şi preţ, fără a lua în calcul dimensiunea particulei (cea scrisă pe eticheta produsului, nu doar pe net), este ca şi cum ai cumpăra un TV plat (ecran cu cristale lichide) în funcţie de diagonală şi preţ neglijând rezoluţia! Tot aşa cum un televizor HD cu diagonala de 126m, la preţ de 1000lei nu este o afacere mai bună decât un televizon cu diagonala de 126cm 4K la preţ de 1200!

De ce scriem abia acum acest articol?

De regulă argintul coloidal se comercializează pentru funcţia sa de imunomodulator şi proprietăţile sale bactericide. Din punct de vedere ştiinţific şi argintul coloidal cu particule de 200nm are acest rol, chiar dacă de cel puţin 100 ori mai puţin eficient decât un argint coloidal cu nanoparticula de 2nm (aceeaşi concentraţie ambele).

Însă când vine vorba de acţiunea complet antimicrobiană bactericidă, virucidă şi fungicidă  lucrurile stau cu totul altfel: doar nanoparticulele mai mici de 10 nanometri au acţiune complet antimicrobiană.

În această direcţie există numeroase studii, cel mai elocvent fiind al echipei de cercetători Gaikwad, et al. 2013 care a folosit cinci tipuri de argint coloidal obţinute prin metode diferite. Trei dintre ele au şi nanoparticule sub 10nm cuprinse între 4-13nm, 5-23nm şi 7-20nm. Dintre toate cele cinci tipuri de argint coloidal, categoria 4-13nm şi 5-23nm au avut o acţiune antimicrobiană eficientă. Categoria 7-20nm a avut o acţiune antimicrobiană slabă iar celelalte două categorii de nanoparticule, care aveau nanoparticule mai mari de 10nm nu au avut o acţiune antimicrobiană sesizabilă.

Găsiţi informaţii deosebite despre acţiunea nanoparticulelor de argint de inhibare a replicării microbiene aici https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3826769/ iar cele semnalate de noi în secţiunea “Conclusion”, al doilea paragraf.

În calitate de “spărgători de gheaţă” pe piaţa coloizilor din România ne asumăm rolul de a informa corect atât consumatorii de soluţii coloidale cât şi retailerii dar nu în ultimul rând producătorii ignoranţi care nu cunosc foarte multe despre ce înseamnă un coloid.

Ce trebuie făcut?

Dacă eşti simplu client atunci trebuie să verifici dacă pe eticheta produsului scrie la rubrica “ingrediente” informaţii despre dimensiunea particulelor. Cum precizam anterior, dimensiunea nanoparticulei este un criteriu de calitate esenţial. Atunci când un produs are dimensiunea nanoparticulei foarte mică credem că producătorul nu va ezita să treacă acest aspect pe etichetă. Însă, dacă din varii motive aceste informaţii există, sunt reale dar nu s-a considerat importanţa informării pe flaconul produsului cu privire la dimensiunea particulei, consumatorul ar fi bine să întrebe magazinul dacă ei au cerut aceste informaţii când au achiziţionat produsele. Dacă se cumpără online atunci este chiar şi mai simplu: sfătuim clienţii să ceară aceste analize pe mail! Dacă observaţi ulterior că aceste analize pot fi un fals atunci puteţi să întrebaţi producătorul unde a realizat aceste analize şi puteţi să verificaţi la acel terţ. Vă garantăm că niciun producător din România nu deţine în dotare aparatură proprie de măsurare a particulei coloidale. Deci să nu cumva să credeţi dacă veţi auzi aşa ceva.

De ce vă informăm?

Având în vedere că în această perioadă se caută în primul rând o acţiune total antimicrobiană, a vă baza pe unele produse care nu vor avea ulterior efect ne afectează şi pe noi indirect: acel client poate să spună “am luat argint coloidal când am avut gripă şi nu a avut niciun efect!”. Acel client nu va mai lua niciodată o soluţie cu argint coloidal, indiferent că i se explică faptul că de data aceasta este vorba de nanoparticule foarte mici, sub 10nm. În plus, dincolo de faptul că ne afectează potenţialii clienţi de pe piaţă, viaţa şi sănătatea dumneavoastră are prioritate. Tocmai de aceea nu vă sfătuim să cumpăraţi doar produsul nostru ci vă dăm indici pentru a vă orienta pe piaţa coloidală în mod corespunzător. Atenţie, informaţii cu privire la dimensiunea nanoparticulei TREBUIE să fie trecute pe eticheta produsului. Doar aşa producătorul poate fi tras la răspundere de OPC şi ANPC. Dacă vi se spune telefonic sau citiţi pe site, anexat pozei cu produs, nu este suficient. Pe site se poate scrie ORICE şi din acest motiv înţelegem de ce unii clienţi cer să îi dirijăm către farmacii sau magazine tip plafar care comercializează produsele noastre.

Analiza TEM a produselor cu argint coloidal PURE LIFE:

TEM1

Exemple de analize TEM ale altor produse cu argint coloidal de pe piaţa coloidală:

AN 30

Soluţie cu argint coloidal transparentă

 

AN 110

Argint coloidal cu concentraţie foarte mare (totodată şi particulele foarte mari!)

 

PA 80

Soluţie cu argint coloidal transparentă

 

AN mi

Argint coloidal stabilizat  (altfel aceste particule mari se depun)

 

AN pe

Argint coloidal cu concentraţii… REALE! (chiar dacă sunt reale concentraţiile se observă proasta calitate datorită lipsei dispersiei uniforme)

 

Despre ionii de argint

Deşi pe piaţă ar mai fi produse care comercializează ioni de argint, PURE LIFE garantează, în urma analizelor efectuate, că este în continuare singurul brand care produce ioni pozitivi naturali de argint.

Nu este suficient ca soluţia să fie transparentă ca să aibe 40% ioni de argint. Argintul coloidal transparent se poate obţine şi la voltaj înalt. De altfel producătorii avizi după bani produc argint coloidal la tensiuni mari în timp scurt şi apoi diluează soluţia. Cu siguranţă aceasta nu va avea ioni pozitivi naturali de argint şi nici nanoparticule.

Înafară de soluţiile coloidale de culoare gălbuie sau maronie, soluţii obţinute prin procedee de bioreducere sau inafară de oxizii de argint (o soluţie aproape neagră la culoare) cam toată piaţa argintului coloidal este transparentă sau cu nuanţe spălăcite spre gri (coloizi cu particule mari).

La o analiză mai atentă, cei care spun că produc argint coloidal “şi” ionic defapt au listate produse ce conţin argint coloidal “sau” produse ce conţin ioni chimici (de regulă citraţi) şi care nu sunt recomandaţi uzului intern ci doar extern (gama NIVEA Protect cu ioni de argint foloseşte defapt citrat de argint).

Este o diferenţă netă între produsul argint coloidal ionic – care este defapt o hidrosoluţie cu nanoparticule de 2,5nm şi ioni pozitivi naturali de argint – şi argintul coloidal şi ionic – care desemnează mai mult o categorie în care se găsesc produse cu argint coloidal şi produse cu ioni chimici de argint. Sperăm că am lămurit şi acest aspect deoarece am fost întrebaţi adeseori care ar fi diferenţa.

În loc de concluzie

Toate produsele ale căror analize le-am ataşat mai sus sunt cu adevărat soluţii cu argint coloidal. ÎNSĂ niciuna dintre ele nu este o soluţie cu argint coloidal cu nanoparticule de argint. Sub 100nm. Darămite sub 10nm – pentru o acţiune complet antimicrobiană!

Echipa PURE LIFE®

P.S. Date fiind aceste informaţii considerăm că acum se poate explica de ce singura soluţie coloidală din România care a dus la neutralizarea piocianicului (o bacterie rezistentă) este soluţia noastră:

https://argintcoloidal-ionic.ro/2016/10/23/argentograma-a-aratat-ca-solutiile-coloidal-ionice-argentum-sunt-unice/

65 Comments

 1. In calitate de consultant in sanatate, intr-un plafar, intotdeauna recomand adultilor argintul ionic de 77ppm PureLife, iar pentru copii varianta lite. Va felicit, aveti in portofoliu cel mai bun argint. La mine, la plafar, s-au intors multi oameni sa imi multumeasca. Eu va multumesc dv. Pentru mine este o onoare sa recomand argintul dv., am siguranta ca oamenii cumpara de la mine un super-produs, am satisfactia ca isi cheltuie banii cu folos. Slava Domnului ca ati indraznit sa produceti acest produs minunat, argintul coloidal ionic, extraordinar indiferent de ppm. Sa fiti binecuvantati!

 2. Mă interesează acest produs,să-mi transmiteți care sunt pașii pentru a intra in posesia lui ?

  1. Buna ziua, produsele dorite se adauga in cos si apoi se finalizeaza comanda introducand datele dvs.

   1. Pt ce se folosește acest produs????

    1. va rugam sa intrati pe site in sectiunea blog sau sa cititi prospectul produsului selectat. Multumim

 3. Bună seara
  As dori sa comand si eu acest produs,vă rog sa mi spuneti care sunt pasi ,cum trebuie să procedez !

  1. Buna ziua, trebuie sa adaugati produsele in cos prin apasarea butonului din dreapta pretului. Apoi selectati dreapta sus cosul de cumparaturi si urmati pasii cu privire la introducerea datelor de expediere. Va multumim

 4. Pure Life sunt extraordinare !!!!!!! Locuiesc in UK si tot caut ….dar nu gasesc ceva la fel …am un mare strigat de ajutor !!! Cum pot sa cumpar mai multe sticle de Bliss si cateva de Argentum ??? Am cautat diferite solutii de achizitionare dar nu am gasit online …unde pot sa sun pentru un pachet in UK …platesc cheltuieleile de transport cu DHL -ul …multumesc frumos in avans si sanatate tuturor !

  1. Pentru apa coloidala se face un simplu aparat de electroliza. De o saptamana produc aceasta apa pentru familia mea cj costruì mici sj produs sigur.
   Daca sunteti interesata va explic. Eu am putut,dvs.?

   1. Stimata doamna, argintul coloidal (neutru, neionic) se face foarte simplu, aceasta spunem si noi celor care fac confuzie intre produsele noastre cu argint coloidal ionic, cu particule incarcate cu sarcina electrica pozitiva, si celelalte produse de pe piata cu argint coloidal. Diferenta de actiune este foarte mare, solutiile coloidale ionice pure (nu cele care provin din saruri si care precipita) sunt de peste 7000 ori mai eficiente decat particulele neutre de argint coloidal. Verificati studiu pe google: “Rice University Silver Ions”. Totodata trebuie sa fiti foarte atenta ca: tensiunea aparatului sa nu fie foarte mare, puritatea argintului sa fir 99,99% si puritatea apei sa fie distilata. Ar fi bine sa faceti si un test de dimensiune a particulelor, sa fiti sigura ca sunt particule nano, preferabil sub 50nm. Multa sanatate si succes!

 5. Va multumesc pentru informatiile prețioase și pentru produsele, la fel de prețioase, le consum atit eu cît și familia mea, eu BLISS profilactic și pe cel de 77ppm de cîte ori am nevoie , nepoțica mea pe cel de 5ppm pînă la vîrstă de 4 ani și după, pe cel de 10ppm, profilactice, iar pe cel de 77ppm de cîte ori este nevoie(în cazul racelilor) , iar ceilalți membri de familie , pe cel de 77ppm în cazul racelilor. Am consumat și consumăm de 4 ani , avînd rezultate foarte bune. Multumim în primul rînd lui Dumnezeu că v-a inspirat să produceti acest ARGINT coloidal ionic cu particula de 2 nano, care în această perioadă de pandemie globală este o minune. Imi este foarte frica sa nu va interzică, la un moment dat , sa-l mai produceti! Multumesc și dumnezeu să vă ajute, va doresc multa sanatate!

 6. Un produs excelent am scapat de antibiotic ii farte bun recomand tuturor !!!!

 7. Poate fi folosit ai de femeile care alapteaza?

  1. Buna ziua, poate fi folosit si de femeile care alapteaza. In general plantele medicinale, extractele naturale, produsele apicole si apele minerale (solutiile coloidale ionice sunt un fel de ape minerale mult mai concentrate) sunt in regula.

 8. De cate ori pe zi se poate administra in zona intimă sub formă de de spray? Și cât timp este necesară administrarea pentru vulvovaginita? Mulțumesc

  1. Buna ziua, puteti administra de trei ori pe zi. In functie de gravitatea afectiunii administrati intre una si trei luni.

 9. Bună ziua. Ma interesează pulverizatorul de nas pt rinita alergică și sinuzita de câte ori pe zi sa îl folosesc? Și pt ca am o boală autoimuna ce varianta sa comand pt uz intern?
  Mulțumesc frumos!

 10. Buna seara
  Doresc sieu sa comand argint coloidal cu nonoparticule dar nu stiu ce sa comand avand in vedere ca sunt operata la ambii sani ( sectoare) in diferiti ani si am o tebnsiune oscilanta.
  Iar sotul meu este operat de 2 ani de prostata la paroscop. Mentionez ca amandoi suntem vegetarieni.

  Radulescu -Paris Daniela
  1. Buna ziua, va recomandam pachetul 2+2 Argentum+77, o sa va ajunga pentru intreaga familie. Va rugam sa ne sunati la numarul pentru consiliere online, respectiv, 0770330777 pentru o schema de administrare. Va dorim multa sanatate!

   1. M ar interesa un tratament coloidal pentru raceala: durere de gât și nas înfundat.

    Toma Zoita - Lia
    1. va rugam sa ne sunati la 0770330777

 11. Pentru astm bronsic este bun ?

  1. Buna ziua, este bun, va rugam sa ne sunati la numarul de contact pentru consiliere online.

 12. Bună ziua, poate fi folosit și de persoane cu boală autoimună?

  1. Buna ziua, da desigur, chiar este foarte recomandat sa folositi solutia Argentum+77 si Aurum.

 13. Bună ziua, dacă mama mea a fost operata de fiere acum 6 luni, poate consuma argintul coloidal, pentru întreținere? Sau este contraindicat. Va multumesc!

  1. Buna ziua, poate folosi cu succes!

 14. Buna ziua? Imi puteti spune va rog unde gasesc informatii despre cati electroni mai are ionul pozitiv de ag?

  1. 🙂 Solutia este un hidrat de argint tip 3, deci lipseste un singur electron. Este Ag+ simplu, nu 2+ sau 3+. Multumim

 15. Buna seara,este bun și pentru scleroza multipla? Mulțumesc

  1. Buna ziua da este bun, in plus trebuie sa renuntati la zahar.

 16. Sotul meu a avut Coronavirus in Septembrie si nu s-a negativat.Are diabet,hta,obezirate.Starea lui e buna,dar imunitatea cred ca e deficitara.Are 45 ani.Ce-mi recomandati!Eu ptr preventie ce si cat imi recomandati ! Multumesc

  1. Va recomandam Argentum+77 – inca este valabila, pana la ora 14, promotia de black friday, si Chrom – crom coloidal (pentru sotul dvs). În pachet exista schema de administrare atat pentru preventie cat şi pentru sot. Va rugam sa reveniti cu un mesaj peste 2 saptamani, noi avem mai multe cazuri pe care le urmarim si trimitem situatiile la unele institute de cercetare. Multumim frumos!

 17. Argentum 77 este eficient in tratarea balanitei ? Ce tratament imi recomandati ? Folosesc betadine unguent si igiena zilnica. multumesc

  1. Buna ziua,
   Pentru igiena zilnica folositi sapun ce contine BORAX (DECAHIDRAT DE BOR). Alte sapunuri chiar dauneaza. Daca nu gasiti astfel de sapun atunci doar cel pentru igiena intima. Herbagen spre exemplu. Folositi un unguent dermato, recomandat de medic. Nu stiu daca betadina este buna la asa ceva. Pulverizati de cateva ori pe zi cu solutia Argentum+77 DUPA igiena.

 18. Buna ziua,am cumparat de la dvs.ptr profilaxia covid+imunitate Argintum77si Crom(sotul are diabet si a avut covid).Luam de 2 sapt.si ne simtim f.bine.La finalul curei de 1 luna ce ne recomandati ptr.intretinere.

  1. Buna ziua, va recomandam sa continuati faza de intretinere cel putin pana trece sezonul rece. Imunitatea per general este la pamant, dat fiind faptul ca s-a purtat masca si persoanele au fost izolate etc. Avem cereri pentru o explozie de afectiuni ce au ca si cauza scaderea imunitatii.

 19. Bună ziua și sper din tot sufletul să primesc de la dumneavoastră un răspuns, anul trecut în Decembrie am căzut de pe scaun dar nu mai știu dacă pe cot sau mână, după doua săptămâni nu-mi mai puteam ridica bine mâna dreapta deasupra capului când îmbrăcăm un tricou, pulover, apoi in August m-am forțat și am șters geamurile din balcon și restul casei, tot de atunci a început mai rău durerile la Mușchii mâinilor , încheieturi dar mai ales la umeri, rotula sus ,noaptea la un moment dat mă i-a niște crize de durere că mă trezesc și numai dorm, am încercat uleiuri esențiale de mentă, eucalipt și altele, creme cu untul pământului, dar nimic, apoi am recurs la inflamatoare 5 zile cu mydocalm și Ketonal ca să pot să funcționez pentru Crăciun, dar după ce nu am mai luat iar au început durerile, acuma am cumpărat și argentum 77 ppm credeți că mă poate ajuta și de câte ori pe zi aș putea lua și ce cantitate și pentru cât timp, nu sunt adepta medicamentelor doar in cazuri extreme, mulțumesc anticipat?

  1. Buna ziua, sa luati produsul BLISS. O sa va ajute mult. Argentum+ sa luati 30ml pe zi, este suficient: 15ml dimineata si 15ml seara.

 20. Bună ziua. Pentru un copil de 3 ani cu rinita ce pot folosi? Cel de 5 mmp nu are dispozitiv special ptr nas. La un magazin din Brașov mi a recomandat de 77 mmp o data pe zi. Este ok?

  1. Buna ziua, este in regula. Este suficient odata la 4 ore.

 21. Buna seara,
  Am achizitonat ARGENTUM+® ediţie specială 77ppm 30ml pulverizator nazal, pentru rinita mea alergica. Cate pufuri pe zi si de cate ori trebuie sa administrez?
  Multumesc frumos

  1. Buna ziua, puteti aplica in mod constant de 4 ori pe zi. Daca nu va supara prea tare atunci este suficient si de doua ori pe zi. Dar daca aveti episoade acute atunci pulverizati din ora in ora. Sanatate!

 22. Buna seara,am 46 de ani și am probleme articulare,cervicale,operatie hernie disc.In plus din cauza stresului puternic din ultimii ani am intrat într-un proces de îmbătrânire prematura.Incerc să mă mențin prin sport moderat.Ce recomandați?Iau Fortis,este bine sau mai trebuie ceva complementar?

  1. Buna ziua, continuati cu Fortis 40ml pe zi timp de 6luni. O sa va ajute! Succes deplin!

   1. Am o rinita alergica cronica, o laringita cu ragusala de o Luna si jumatate, o colita ulcerativa nespecifica si noduli tiroidieni.Mi s-a spus ca nu am pareza de nerv recurent si nici noduli pe corzile vocale, iau tratament si nu -mi trece
    Pot sa iau argint colloidal ionic, ce si cat imi recomandati? SI preventie pentru covid
    Multumesc frumos!

    1. Bună dimineața,
     Va recomandăm pachetul Argentum+77, trei masuri pe zi timp de 14 zile, apoi doua masuri alte 14 zile si continuati cu o masura timp de 45 zile. Fiind cronică va lua ceva timp. Nu uitați sa consumați zilnic aprox 8 pahare cu apă.

 23. Bună seara. As vrea sa știu daca este recomandat pentru gastrita cronica si hernie hiatala!
  Multumesc!

  1. Buna ziua, da, este recomandat, administrati respectand dozajul de pe flacon.

 24. Am o rinita alergica cronica, o laringita cu ragusala de o Luna si jumatate, o colita ulcerativa nespecifica si noduli tiroidieni.Mi s-a spus ca nu am pareza de nerv recurent si nici noduli pe corzile vocale, iau tratament si nu -mi trece
  Pot sa iau argint colloidal ionic, ce si cat imi recomandati? SI preventie pentru covid
  Multumesc frumos!

 25. Buna!
  Ma intereseaza o schema de tratament cu acest argint coloidal care m-ar putea ajuta in tratarea reumatismului, articulatiilor. Ma dor incheieturile mainilor, se umfla , am zone cu un lichid acumulat, unele degete nu le pot strage, imi este afectata munca deoarece nu pot apuca bine obiectele din cauza durerii…
  Am mai folosit ppm30, dar nu constant, am luat asa fara sa stiu atat de multe informatii pretioase pe care ma bucur mult ca le-ați mentionat.
  Mi-a spus o prietena ca fata ei nu mai scapa de stafilococ auriu in nas si cu argintul s-a scapat.
  Asa am ajuns sa iau si eu.
  Va rog daca se poate, astept raspunsul dvs. !
  Multumesc frumos!

  1. Buna ziua, pentru acest tip de reumatism recomandam in combinatie cu aurul. Sunati-ne la numarul de consultanta. Va multumim

 26. Buna ziua !
  Pentru ficat cum pot arministra Argintul Coloidal. Câti mililitri pe zi in cate prize ?
  Înainte de masă….?
  Multumesc !

  1. Buna ziua, depinde de ce problemute sunt la ficat, va rugam sa ne sunati la numarul de consultanta.

 27. Bună ziua, pentru prostata ar putea fi bun argentul coloidal, mulțumesc anticipat?!

 28. Buna ziua, am o infectare cu stafilococ auriu care imi produce furunculi si disconfort la nivelul pielii,este bun sa folosesc argentum +111 sa scap de stafilococ?Mulțumesc anticipat pentru raspuns

  1. Buna ziua, da, va recomandam comprese o durata cat mai lunga de timp.

 29. Bună ziua,am ulcer duodenal provocat de helicobacter pylori,in faza dureroasa,am ficat gras cu paraziti hepatici,hipotiroidie cu deficit de iod si probleme ale articulatiilor in special pe zona cervicala.
  Ce imi puteti recomanda?
  Va multumesc.

  Muresan Rodica
  1. Buna ziua, va rugam sa sunati la 0770330777 pentru o consiliere online.

 30. Buna ziua,
  Am achiziționat Argentum77 ,pot administra copilului de 1an si 8luni pentru răceala? Dacă da cate picături sa dizolv in apă.
  Multumesc frumos!

  Manica Tatiana
  1. Buna ziua, da, puteti administra insa DILUAT in ceai, sirop sau alte lichide. Puteti administra cate 2 ml de doua ori pe zi, pentru precizie folositi o seringa gradata si luati solutia din masura, nu introduceti seringa in flacon.

 31. Buna ziua,as dori sa stiu,daca se poate,cantitatea de argint in grame (g) continute intro-sticla de 480ml de Argentum 77 editie speciala(am achizitionat 2 recent),deoarece am inteles dintr-o anumita sursa,ca limita de toxicitate a argintului ar fi undeva in jurul valorii de 7 grame maxim.
  Am incercat sa calculez echivaland ppm-ul cu mg si apoi transformand in ml dar din cate inteleg dupa mai multe cautari,ppm-ul nu este intotdeauna echivalent cu mg/litru deoarece ppm-ul reprezinta un raport de volum pe volum sau masa pe masa iar mg/litru reprezinta raportul dintre masa/volum.
  Multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsul dvs.

  1. Buna ziua, limita de toxicitate stabilita in ultimii ani de forurile europene este de 1g. De aceea UE a impus limita de 1% concentratie per solutie ceea ce ar insemna 1000ppm concentratia maxima atat la dispozitive medicale, ape de gura cat si pentru produsele cosmetice. Aceasta cu privire la nanoparticulele de argint! Nanoparticula are sub 100nm ceea ce din start inseamna ca va fi eliminata din trup in maxim 72 ore. Pe piata sunt felurite solutii coloidale cu particule mai mari de 100nm. “Argint coloidal” nu implica faptul ca toate solutiile cu argint ar avea nanoparticule. Solutia noastra, pentru ca are nanoparticulele extrem de fine, pana in 5nm, se elimina 97% chiar in 24 ore si restul, evident, in 72 ore. Cu toate acestea recomandam dupa o cura de aprox 3 luni cu argint coloidal sa se faca o pauza de o luna si jumatate. Aceasta deoarece sunt studii care ar arata ca unele tesuturi retin mai mult timp decat altele nanomaterialul. Desi ele nu sunt validate, luam in considerare orice tip de cercetare si mergem pe varianta absolut cea mai sigura avand in vedere ca acest tip de produs poate fi usor falsificat si totodata exista pericole reale cand nu se respecta intocmai o anumita limita (de bun simt, ca si producator) ci se urmareste mai mult goana dupa profit. Cel mai bine este sa verificati cu bon de analiza, daca produsul cumparat de dvs nu are trecut pe eticheta (cf legii etichetei) dimensiunea particulei. Aici este elementul esential cu privire la toxicitate, faptul ca cele mai mari sunt retinute in trup. Legat de concentratie nu credemn ca este produs pe piata mai concentrat de 1000ppm. Daca ar fi atunci cu siguranta nu are particule fine, tipul de procesare ar “leza” metalul sau s-ar conglomera. Ce se comercializeaza si in lume, cel mai concentrat (si foarte slab calitativ) este de 500ppm. In fine, sunt solutii cu citrat de argint, dar oricum acelea sunt chimice si nu au niciun efect, mai mult se foloseste ptr uz cosmetic fiind usor antibacterian (Nivea – gama Protect etc.). Sper ca v-am edificat. Chiar daca in solutie este asa cum spuneti, la uscare masa argintului se converteste in mg si se respecta paritatea intocmai ppm-mg/l (avand in vedere ca aici este vorba de metal pur). In alte conditii, cu structuri chimice complexe, la uscare se poate modifica raportul. Sanatate si mult succes!

 32. Buna ziua,as dori sa stiu ce ph are Argentum 77?

  1. Buna ziua, pH-ul solutiei cu argint in general variaza intre 8 si 10. Structura hidrat a tipului nostru de solutie cu ioni de argint 98% face ca pH-ul sa fie bazic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.