Dark Light

Întrebări frecvente

Cum acţionează argintul coloidal?

Dimensiunile nanometrice ale ionilor de argint – aceştia sunt de mii de ori mai mici decât o celulă sanguină umană – le permit să intre şi să iasă cu uşurinţă din celule, favorizând acţiunea germicidă. Această acţiune este favorizată şi de proprietăţile ionice ale argintului coloidal, aşa cum sugerează numeroase studii biologice. Ionii de argint au sarcină electrică pozitivă, iar sarcina electrică este foarte importantă pentru acţiunea lor în corpul uman, care este bioelectric prin natura sa.

Pentru a înţelege cum acţionează argintul electrocoloidal, trebuie să înţelegem starea de boală. Organismul uman întâlneşte agenţi patogeni şi alte entităţi străine în permanenţă. Când trupul este sănătos, acesta menţine un nivel de pH optim şi un mediu bogat în oxigen. PH-ul din interiorul celulelor este în mod normal alcalin, de 7,2 – 7,4. Totuşi, când o fiinţă nu menţine un mediu sănătos în corp, pH-ul intracelular începe să scadă. Acest fapt reduce potenţialul electric al celulei, iar ca răspuns scade şi nivelul de oxigen. Agenţii patogeni aflaţi în corp vor ataca celulele slăbite şi se vor instala acolo. Sub acţiunea argintului coloidal ionic, organismele care induc boala şi atacă aceste celule slăbite nu pot mai supravieţui în celule sănătoase care îşi revin şi au din nou un fluid intracelular cu pH peste 6,9. Sarcina electrică pozitivă joacă un rol important în procesul de revenire a pH-ului.

Atunci când ajung în zonele cu infecţii, trilioanele de ioni de argint în stare electrocoloidală, fiecare având o sarcină electrică pozitivă, modifică mediul electromagnetic şi corectează potenţialul electric celular.

Prin electricitatea pe care o aduce în corp, argintul electrocoloidal ionic este de asemenea un catalizator cheie în producerea de oxigen şi de alţi nutrienţi necesari pentru celule. Organismele care induc boala nu pot supravieţui într-un mediu bogat în oxigen, astfel că pur şi simplu mor şi sunt apoi eliminate.

Aşadar, acţiunea terapeutică a ionilor pozitivi de argint nu este direcţionată restrictiv, fiind valabilă doar în anumite boli, aşa cum se petrece în cazul majorităţii medicamentelor de sinteză, ci este o acţiune universală, specifică structurii celulare. Acest lucru explică de ce argintul electrocoloidal are un spectru atât de larg de acţiune.

Cercetările ştiinţifice au arătat că atunci când sunt prezenţi ionii de argint încărcaţi pozitiv, se creează energie electromagnetică în şi în jurul celulelor. Agenţii patogeni sunt astfel „dezactivaţi” şi totodată are loc o reîntinerire remarcabilă a ţesuturilor. Argintul echilibrează viaţa moleculară complexă a diferitelor sisteme ale corpului şi ajută la vindecarea rapidă, oricând este necesar. Un studiu de ultimă oră, publicat în reviste de specialitate, susţine cu argumente ştiinţifice faptul că în prezenţa argintului coloidal ionic orgamismul produce celule STEM. Aceasta ar putea explica vindecarea rapidă a multor afecţiuni şi faptul că rănile ce s-au vindecat cu ajutorul argintului coloidal ionic lasă urme mult mai mici, aproape insesizabile (sunt cazuri de vindecări spectaculoase în care nu mai rămâne nicio urmă) comparativ cu urmele ce rămân în urma tratamentului alopat.

Acolo unde fluxul bioelectric a fost alterat datorită diferitelor toxine, restabilirea unui flux electric normal permite corpului să se detoxifice, iar câmpul electromagnetic al trupului este refăcut. ADN-ul din fiecare celulă este readus la o stare optimă de funcţionare de către fluxul de energie electromagnetică, ceea ce are un efect profund de regenerare asupra ţesuturilor.

Durerea şi boala rezultă dintr-o întrerupere a biocurentului care curge în mod normal prin corp la o tensiune de 50 – 70 milivolţi. Ionii de argint acţionează ca un superconductor care creează punţi peste „găurile” electrice şi reface potenţialul electric la nivel celular, permiţând existenţa unui flux de curent sănătos. Atunci când corpul electromagnetic este refăcut, acesta permite oxigenului şi nutrienţilor esenţiali să intre în celule şi să susţină o viaţă celulară normală.

Putem spune că argintul coloidal este un fel de baterie mobilă independentă, ale cărei particule se mişcă prin corp, refăcând forţa vieţii peste tot pe unde ajung.

Într-o înghiţitură de apă energizată cu argint electrocoloidal ionic există trilioane de particule de argint. În urma ingerării, se produce o creştere generală a energiei electrice pozitive a corpului, oxigenul şi alţi nutrieţi putând astfel să pătrundă mai uşor în celule, unde optimizează  funcţiile celulare şi declanşează procese de detoxifiere. De asemenea, cercetările doctorului american Robert Becker au evidenţiat că argintul are efectul de a readuce celulele canceroase, încărcate negativ, la starea lor normală.